Latvieši jau izsenis ir pazīstami kā liela ēdāju tauta. Labi klāts galds allaž ir bijis mūsu tautas svētku neatņemama sastāvdaļa. Tuvojoties Ziemassvētkiem, kas reizē ir arī nozīmīgi ģimenes svētki, atkal sākam domāt un plānot, ko likt svētku galdā. Lai arī kāda būtu katras ģimenes izvēle, tomēr laikam reti uz kura galda izpaliks tādi tradicionāli Ziemassvētku ēdieni kā zirņi, cepetis un, protams, piparkūkas.
Saldas dāvaniņasGan Latvijā, gan citviet pasaulē Ziemassvētkos ēd un dāvina daudz saldumu. Adventa sestdienas ir īstais laiks, kad gatavot saldas dāvaniņas vai tādu cienastu svētku vakaram, kuram uzglabāšana nāk par labu. Šāds cienasts ir šokolādes konfektes, kuras iespējams pagatavot mājās. |
Vēl nodaļā: