Kaut gan katrai saimniecei ir sava tautisko ēdienu gatavošanas metode, mūsu piedāvātās cienastu receptes var noderēt kā prasmīgām namamātēm, tā arī cilvēkiem, kas ķersies pie svētku cienasta sagatavošanas pirmo reizi. Lai Jums izdodas!
GrūdenisŽāvētas cūkas galvas puse; ūdens - pēc vajadzības; grūbas - 300 g; kartupeļi - 800 g; sīpols - 1 gab; Žāvētu cūkas galvu pārlej ar aukstu ūdeni, pieliek nomazgātas grūbas un sīpolu, vāra, kamēr gaļa ir mīksta. Tad zupai pieliek sagrieztus kartupeļus un, ja vajadzīgs, pielej vēl ūdeni, lai tā būtu krietni bieza. Grūdeni ēd galvenokārt ziemas mēnešos, ja vēlas, ar skābu krējumu. |
Vēl nodaļā: