Advente




Kā sagatavot adventa vainagu

Esam raduši redzēt Adventa vainagu, gatavotu no egļu vai priežu zariem.

Šāds vainags ir smaržīgs un zaļš tikai pirmās nedēļas, vēlāk skujas zaudē košo krāsu, sāk birt un vairs nesmaržo. Ir iespējams izveidot vainagu, kas līdz pat Ziemassvētkiem savu izskatu nemainīs, to varēs izmantot arī nākamajā gadā.

BALTAIS VAINAGS.

Vajadzīgie materiāli: vainaga pamatne (nopērkama veikalā, parasti gatavota no salmiem vai putuplasta), sūnas, putuplasta granulas, PVA līme, sizala šķiedras. Granulas iespējams nopirkt vai iegūt, izārdot novalkātu zvilni, t. s. pufu.

Vainaga pamatni noziež ar PVA līmi un pielipina tai sūnas, noklājot visu virsmu. Ja sūnas nav pieejamas, pamatni var arī nokrāsot tumši zaļu. Apžāvēto vainagu vēlreiz noklāj ar PVA līmi un apvārta putu^ plasta granulas vai sīki saplucinātā putuplasta. Kad vainags pilnībā nožuvis, to izrotā, aptinot krāsainas sizala šķiedras. Var pielīmēt arī pērlītes vai eglītes bumbuļus.

LUPATIŅU VAINAGS.

Vajadzīgie materiāli: putuplasts, zaļš audums, koka irbulīši, mazi eglītes bumbulīši, metāla spraudītes.

No putuplasta ar asu papīra nazi izgriež ripu, par šablonu ņemot lielu šķīvi. Ripas centra uzliek mazāku šķīvīti un izgriež vidu tā, lai rastos stīpa - vainaga pamatne. Audumu sagriež sloksnēs, pēc tam mazos vienādos vai dažāda lieluma kvadrātos vai taisnstūros. Ja auduma gabaliņi būs vienādi, vainags izskatīsies gludāks, bet dažādu izmēru lupatiņas vainagu padarīs kuplāku un rotaļīgāku. Ar koka irbulīti lupatiņas iebaksta putuplasta stīpā ļoti cieši citu pie citas. Ar saliektu spraudīti piestiprina eglītes bumbuļus.


 

Vēl nodaļā:

Sveces

Stāsts - Kāpēc svētki nesākas uzreiz?

Kā sagatavot adventa vainagu

Pirmais Adventa vainags

Mūsu tīmekļa lapā izmanto sīkdatnes (cookies) un trešās personas reklāmas un analītikas sistēmas. Ja Jūs turpināt izmantot šo vietni Jūs dodat piekrišanu sīkdatņu savākšanai un uzglabāšanai savā ierīcē.

SIA "BaltCoin" (41503036316), Tallinas iela 7A - 8, Zvejniekciems, Saulkrastu pag., Saulkrastu nov., LV-2161, Latvija

© Copyright 2007-2024